Open top menu
Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Καμία άλλη πόλη της Ελλάδας δεν βρίσκεται στην κατάσταση που βρίσκονται σήμερα οι Σάπες!! Και όταν λέμε καμία αυτό δεν είναι υπερβολή!!

Για δεκαετίες ολόκληρες κανένα σοβαρό έργο υποδομών δεν έχει γίνει, πέρα από ψεύτικους εντυπωσιασμούς. Ακόμη και αυτό το αποχετευτικό δίκτυο είναι από την εποχή ...του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου με κάποιες προσπάθειες εκσυγχρονισμού να γίνονται το τελευταίο διάστημα.Οι δημόσιοι υπάλληλοι, καθηγητές ακόμη και υπάλληλοι σε ιδιωτικές επιχειρήσεις είναι σε μεγάλο βαθμό μεταφερόμενοι από τις γειτονικές πόλεις. Αλλωστε οι Σάπες που έχουν το θλιβερό προνόμιο να βρίσκονται στα μέσα της διαδρομής Αλεξανδρούπολη - Κομοτηνή πάντα ήταν ένας απλός σταθμός και τίποτε περισσότερο.

Ομως δεν είναι μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι. Η συνήθεια του "επισκέπτη" φαίνεται πως πέρασε και στους ντόπιους και έτσι τα τελευταία 20 σχεδόν χρόνια πολλοί είναι οι Σαπαίοι που βλέποντας το χάλι στην περιοχή (να υπενθυμίσουμε πως με εξαίρεση τα τελευταία χρόνια τα καλοκαίρια η περιοχή μένει για μέρες ολόκληρες χωρίς νερό!!) μόλις μεγαλώσουν τα παιδιά τους πηγαίνουν στις δύο διπλανές πόλεις για να παρακολουθήσουν Γυμνάσιο και Λύκειο.Το αποτέλεσμα της εγκληματικής αδιαφορίας της ντόπιας και κεντρικής πολιτικής σκηνής ήταν οι Σάπες σήμερα να είναι μία περιοχή με 70% ανεργία, εγκατάλειψη παντού, σαν έρημη πόλη στην Αγρια Δύση με μόνους σταθερούς κατοίκους να επιμένουν σε αυτή τους την επιλογή κυρίως τους Πόντιους από τον οικισμό των παλιννοστούντων στα βόρεια της πόλης.

Κάποιοι άρχισαν ήδη να ψάχνουν δουλειά στο εξωτερικό ενώ κάποιοι άλλοι δεν μπορούν να το κάνουν για πολλούς οικογενειακούς λόγους. Επενδύσεις που ήρθαν στο παρελθόν όπως η Φαρμακευτική Βιομηχανία παρόλες τις υποσχέσεις που έδωσαν έφεραν κι αυτές εργαζόμενους - ταξιδιώτες από άλλες περιοχές.Η επένδυση χρυσού στην περιοχή μας, εφόσον τηρεί όλες τις περιβαλλοντικές προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι η καλύτερη ευκαιρία ώστε αυτοί οι άνθρωποι να μη ζήσουν ξανά τον ξεριζωμό και την ξενιτιά αλλά να μείνουν και να εργαστούν εδώ στις Σάπες για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους.

Κάποιοι δεν θέλουν την επένδυση χρυσού για λόγους πολιτικούς. Δηλαδή πατάνε επί πτωμάτων για να κάνουν πολιτική καριέρα. Η Ελλάδα είναι η χώρα που γέννησε την Δημοκρατία και αποθέωσε τον διάλογο. Αυτό θέλουμε και εμείς: Δημοκρατία ώστε να μπορούν να ακούγονται όλες οι φωνές και να γίνεται ελεύθερος διάλογος. Σήμερα όλα τα ΜΜΕ τηρούν υπάκουα την γραμμή που τους δίνει ο κάθε πολιτικός χορηγός τους χωρίς να αφήνουν την άλλη άποψη να ακουστεί. Αυτό θέλουμε να τελειώσει. Θέλουμε να ακουστεί η αλήθεια, χωρίς την λογοκρισία των ΜΜΕ και των πολιτικών που πάνω στην δική μας καταστροφή θέλουν να χτίσουν πολιτικές καριέρες.


Κατηγορία

1 σχόλιο:

  1. Γεννηθηκα και μενω 40 χρονια στις Σαππες.Αυτο το καταντημα ειναι το φιναλε μια πολης.Θελουν να φυγουμε ολοι οι Ελληνες απο δω και να κανει το προξενειο το παιχνιδι του.Απορω τι εφεραν τους καημενους τους ΠΟΝΤΙΟΥΣ σε μας..Μαλλον για να τους ξαναδιωξουν σε λιγο γιατι αυτο θα γινει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε αφήστε το μήνυμά σας χωρίς επιθέσεις και προσβολές. Ο διάλογος είναι κέρδος για όλους μας.